ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 61-річний чоловік з рушниці розстріляв сусідів

Ольга Денисяка

|

27 квітня у Самбірському районі Львівщини 61-річний чоловік з мисливської рушниці застрелив сусіда та поранив сусідку на їхньому подвір’ї. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Як попередньо встановили правоохоронці, затриманий стріляв у людей з мисливської рушниці через тривалі неприязні стосунки.

27 квітня о 18:20 год. мешканець одного з сіл Самбірського району віком 61 рік, взявши з собою заряджену мисливську рушницю та набої, прийшов на подвір’я до сусідів, з якими у нього тривалий час були неприязні стосунки. 

Першим пострілом зловмисник влучив у голову 37-річному чоловіку, який мешкав у домогосподарстві, а другим – у ногу його 63-річній тещі. Від отриманих тілесних ушкоджень поранений помер на місці події, а жінка, поки сусід перезаряджав зброю, втекла у будинок та зачинила вхідні двері. Її чоловік зателефонував медикам та правоохоронцям – в подальшому лікарі провели операцію та врятували пораненій життя.

Тим часом зловмисник втік у ліс. Використавши дрон з тепловізором, правоохоронці встановили місце перебування втікача та затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Зброю, з якої були здійснені постріли, поліцейські вилучили та скерували на експертне дослідження.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.15 ч.1 ст.115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику – до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває,  вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочинів та обрання для нього запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *