ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові відбили 43 атаки окупантів, – зведення Генштабу

Наталя Дуляба

|

На 427 добу війни російські окупаційні війська продовжують вести наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом за добу ЗСУ відбили тут 43 атаки. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 26 квітня.

Протягом доби ворог завдав 3 ракетні, 31 авіаційний удар та здійснив близько 26 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є поранені серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Оперативна ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Протягом доби здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Медведівка, Галаганівка, Леонівка, Буда-Вороб’ївська, Грем’яч Чернігівської області; Зноб-Трубчевська, Чернацьке, Середина-Буда, Бачівськ, Сидорівка, Шпиль та Миколаївка Сумської області, а також Гур’їв Козачок, Глибоке, Олійникове та Зелене на Харківщині.

На Куп’янському напрямку під артилерійськими та мінометними обстрілами росіян опинились населені пункти Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку агресор наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали Терни, Торське, Діброва, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку рашисти продовжують вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. Крім того, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Від обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Костянтинівка, Диліївка, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти вели наступальні дії в районах Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області, успіху не мали. Гатили по таких населених пунктах як Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби українські захисники відбили численні атаки в районі Мар’їнки. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ наступальних дій не проводили. Обстріляли населені пункти Богоявленка, Новоукраїнка, Шахтарське, Пречистівка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники продовжують вести оборонні дії. Водночас за добу обстріляли більше 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Берислав, Козацьке, Токарівка, Антонівка, Білозерка, Берегове Херсонської області та місто Херсон.

Українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також збито ворожий розвідувальний дрон типу Supercam.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *