ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська філармонія запрошує на музику єдності

Артем Журавльов

|

Цього четверга, 27 квітня у виконанні Академічного камерного оркестру «Віртуозів Львова» під батутою диригента та керівника оркестру Сергія Бурка відбудеться захід під назвою «Музика єдності». Глядачі зможуть почути українську та польську музику у ретроспективі від українських класиків: Максима Березовського та Дмитра Бортнянського до сучасних польських та українських композиторів. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській філармонії.

Концерт покликаний стати діалогом про нашу україно-польську єдність, нашу підтримку та вдячність.

«Вже понад рік наша країна всьому світу доводить свою незламність та волю до незалежності. У війні та біді ми пізнали не тільки розпач та біль, ми також відчули справжню підтримку. З лютого 2022 року Польща стала надійним прихистком для мільйонів українців, а на польських сценах регулярно звучить українська музика – йдеться у повідомленні.

На концерті звучатимуть твори, що стали одними з найбільших здобутків української давньої музики – “Отче наш” Максима Березовського в аранжуванні Мирослава Скорика, Концерт ре-мажор для клавесина з оркестром Дмитра Бортнянського і багато інших. З повним переліком програми та виконавцями можна ознайомитись тут.

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» – один з кращих камерних колективів України, відомий не тільки своєю майстерністю, а й складними та різноманітними програмами, пропагуванням української музики, як в Україні так і за її межами. За час свого існування оркестр дав понад 2000 концертів та здійснив записи понад 25-ти компакт-дисків з українською та зарубіжною музикою. «Віртуози Львова» разом із засновником та керівником оркестру Сергієм Бурком впродовж своєї тридцятирічної діяльності активно налагоджували культурні зв’язки з Польщею. Спільно створено фестивалі «Музика в старому Львові» та «Музика в старому Кракові», а  також оркестр є активним учасником більшості провідних польських фестивалів. На концерті очікуються представники Генерального Консульства Республіки Польщі.

Придбати квитки можна тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *