ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається з Героями Володимиром Савкою та Андрієм Матисом

Ольга Денисяка

|

У середу, 26 квітня, Львів попрощається ще з двома Героями. Володимир Савка та Андрій Матис загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

 Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Володимир Савка (02.05.1972-21.04.2023) Уродженець села Підліски Яворівського району Львівської області.

Навчався у Підлісецькій загальноосвітній школі I-II ступенів. Згодом вступив до колишнього Львівського коледжу зв’язку, де здобув спеціальність «Управління електронними системами». Після завершення навчання займався підприємницькою діяльністю у будівельній сфері. У вільний час любив подорожувати, грати в шахи і шашки, займався лижним спортом, рибальством та збиранням грибів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини. Боровся із російськими окупантами у лавах 63-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Збройних Сил України.

У Володимира Савки залишилися мама, дружина та двоє синів.

Андрій Матис (07.03.1996-21.04.2023) Уродженець села Баличі Львівської області.

Навчався у Балицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Львівської області. Закінчив Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище технологій та сервісу». У 2016 році вступив за призовом до лав прикордонників.

У мирний час працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Нова Я», протягом певного періоду проживав у місті Винники.

Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у складі 7-го прикордонного Карпатського загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

У Андрія Матиса залишилися дружина, та маленький син.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *