ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощатиметься зі ще трьома захисниками

Анастасія Диняк

|

У суботу, 22 квітня, Львів попрощається з трьома Героями. Микола Ковалишин, Любомир Мазурчак, Сергій Лемець захищали Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 год. відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Любомир Мазурчак (25.01.1972-16.04.2023) Уродженець міста Перемишляни Львівської області.

Навчався у Перемишлянському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Львівської області. Закінчив Львівський поліграфічний інститут (сьогодні – Українська академія друкарства). Після завершення навчання проходив військову службу у столиці, здобував звання «молодший сержант».

У мирний час працював оператором комп’ютерних технологій у Перемишлянському управлінні з експлуатації газового господарства АТ «Львівгаз». Згодом обіймав посаду майстра з обслуговування механічного обладнання в ПрАТ «Львівобленерго».

Захоплювався спортом, грав на кількох музичних інструментах.

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За особисту мужність був нагороджений нагрудним знаком Міністерства оборони України «За зразкову службу».

У Любомира Мазурчака залишилися батьки, дружина та троє синів.

Микола Ковалишин (28.05.1996-19.04.2023) Львів’янин.

У ранньому віці залишився без батька, який був ліквідатором Чорнобильської катастрофи.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №78, після закінчення 5-го класу вступив до Львівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №43 Львівської міської ради Львівської області. Здобував освіту у колишньому Львівському професійному ліцеї харчових технологій.

Після завершення навчання працював на місцевому приватному підприємстві «Дзиґа». Надалі займався комплектуванням товарів у мережах «Рукавичка» та «Сільпо».

Захоплювався військовою археологією.

Із початком повномасштабного вторгнення разом із братами став на захист Батьківщини до лав 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Боровся із окупантами на східному напрямку.

У Миколи Ковалишина залишилися мама, дружина та троє братів.

Сергій Лемець (05.12.1967-15.04.2023) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №18 Львівської міської ради. Закінчив військове авіаційне училище. Також отримав диплом бакалавра з менеджменту та диплом спеціаліста з менеджменту організацій та адміністрування.

Під час Революції Гідності був командиром «Сотні Лева». Протягом 2014-2022 років виконував бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС.

Проходив службу у складі Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Жив військовою справою. Перебував у специфічних регіонах світу, мав вагомий досвід взаємодії з міжнародними партнерами. Займався підготовкою груп добровольців.

Активно займався спортом: греблею на байдарках, футболом, був кандидатом у майстри спорту. Член Національної спілки журналістів України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ перебував на перших лініях фронту, був нагороджений численними відзнаками, зокрема, «За сприяння воєнній розвідці України» II-го ступеня та медаллю «Честь і слава» II-го ступеня.

У Сергія Лемця залишилися дружина, сестра, брат, теща та двоє синів, один з яких продовжує справу батька.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *