ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові вдарили по трьох пунктах управління росіян

Наталя Дуляба

|

На 421 добу війни російські окупанти продовжують наступальні дії на сході України. Протягом доби завдали 17 авіаційних ударів та здійснили 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 20 квітня.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Загалом за добу українські захисники відбили тут понад 40 атак. За Бахмут тривають найзапекліші бої.

Ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін. Визначені підрозділи білоруської армії продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. На території Республіки Білорусь й надалі перебувають деякі підрозділи ЗС РФ.

Також зберігається військова ворожа присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей.

Протягом доби агресор здійснив обстріли населених пунктів Янжулівка, Галаганівка і Грем’ячка Чернігівської області; Стукалівка, Павлівка Сумської області, а також Козача Лопань, Гоптівка, Нескучне та Хатнє на Харківщині.

На Куп’янському напрямку під артилерійськими обстрілами опинились Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські окупанти продовжують вести наступальні дії. Підрозділи сил оборони відбили 22 атаки. Тривають важкі бої за місто Бахмут.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба, Залізне, Неліпівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку рашисти вели наступальні дії в районах Кам’янки, Первомайського та Невельського Донецької області, успіху не мали. Здійснили обстріли населених пунктів Керамік, Степове, Кам’янка, Тоненьке, Сєверне, Карлівка, Первомайське та Невельське.

На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області. Водночас під російським вогнем були такі населені пункти як Красногорівка, Максимільянівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник безуспішно вів наступальні дій в районах Пречистівки та Вугледара. Обстріляв Новоукраїнку, Велику Новосілку, Золоту Ниву, Пречистівку та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські загарбники продовжують тримати оборону, але за добу обстріляли понад 40 населених пунктів поряд із лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Червоне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Оріхів Запорізької області; Берислав, Іванівка, Веселе Херсонської області та місто Херсон.

«В окремих населених пунктах Херсонської області російські окупанти посилили контррозвідувальний режим через побоювання витоку інформації щодо дислокації їхніх підрозділів. Збільшилась кількість патрулів, почастішали перевірки цивільних. Водночас під час таких перевірок загарбники проводять опитування громадян та пропонують їм службу у ЗС РФ», – кажуть у Генштабі.

Українська авіація за добу завдала один удар по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління противника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *