ОСТАННІ НОВИНИ

Раднику Стрєлкова і пропагандисту РПЦ Ігорю Дусю оголосили підозру

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці зібрали докази протиправної діяльності Ігоря Дуся, який є підсанкційним пропагандистом РПЦ, колаборантом і ексрадником терориста Стрєлкова-Гіркіна. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Встановлено, що Ігор Дусь публічно заперечує існування української державності. У 2014 році він був радником російського терориста Стрєлкова-Гіркіна, а зараз позиціонує себе як «православний публіцист».

Також Дусь очолює громадську організацію «Народний собор», яка є українською філією однойменного російського об’єднання під егідою РПЦ.

Після захоплення і анексії Криму зловмисник втік на півострів. Там він був постійним «гостем» ефірів російських телеканалів, де виступав у ролі «політичного» або «релігійного» експерта і виправдовував агресію проти України.

«Після повномасштабного вторгнення Дусь уже в Москві публічно вихваляв учасників окупаційних угруповань РФ і закликав бійців ЗСУ не чинити спротив загарбникам. Крім того, він активно «розганяв» наративи кремля щодо «утисків» представників УПЦ (МП) і вихваляв антиукраїнську діяльність Московського патріарха Кирила», – йдеться у повідомленні.

В СБУ наголошують, що проведені експертизи підтвердили факти підривної діяльності Ігоря Дуся проти держбезпеки України.

Колаборант зараз переховується на території Росії, втім йому заочно оголосили підозру за такими двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України).

Спецслужби вживають заходів задля притягнення винуватця до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *