ОСТАННІ НОВИНИ

Резніков показав французькі колісні танки, що прибули в Україну

Андрій Котенський

|

Міністр оборони України Олексій Резніков показав бойові машини AMX-10, які наша країна отримала від Франції.

За словами Резнікова, французькі колісні танки отримали морські піхотинці, і вже проходять активну обкатку в Україні.

Резніков також подякував Французькому народу та міністру оборони Франції Себастьєну Лекорню та президенту Еммануелю Макрону за надану техніку.

«Ці швидкі сучасні машини з потужною гарматою допоможуть нам у звільненні нашої території», – повідомив Олексій Резніков.

AMX-10 RC – це бойова броньована машина виробництва французької компанії GIAT, призначена для ведення розвідки. Вона перебуває на озброєнні французьких сил із 1981 року. Станом на 2021 рік у французькій армії було понад 240 таких машин; з 2021 року їх поступово замінюють на бойові розвідувальні машини Jaguar.

AMX-10 RC оснащена 105-мм гарматою, кулеметом калібру 7,62 мм і двома димовими гранатометами з електроприводом з кожного боку башти. Боєкомплект становить 38 пострілів 105 мм, 4000 боєприпасів калібру 7,62 мм і 16 димових гранат.

Французьку ББМ часто називають «колісним танком», оскільки вона здатна боротись із бронетехнікою.

Як раніше повідомляв Львівський портал, Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв Зеленському колісні танки та бронемашини. Він також не виключив можливість постачання бойових літаків Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *