ОСТАННІ НОВИНИ

Провідник «Укрзалізниці» вивозив за кордон чоловіків у вентиляції поїзда

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили провідника «Укрзалізниці», який під час війни перевозив за кордон чоловіків призовного віку у вентиляційній системі пасажирського вагона. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Нелегальну схему налагодив провідник потяга Запоріжжя – Перемишль. Щоб потайки вивозити за кордон чоловіків призовного віку, він обладнав спеціальну схованку у вентиляційній системі купе провідника.

«У цій замкненій технологічній порожнині ухилянти мали ховатись під час проходження прикордонного паспортного контролю. За один рейс у схованці могла поміститись одна людина у «згорнутому» стані», – йдеться у повідомленні.

Вартість такої «послуги» сягала близько 2500 доларів. Втім сума залежала від терміновості втечі і розкладу руху потяга.

Як додають в Держприкордонслужбі, 46-річний провідник лише сховав ухилянта у вентиляційну шахту на час перетину потяга контролю.

Сам чоловік, якого правоохоронці витягнули з вентиляції, назвався Валерієм. Він розповів, що встиг проїхати так близько години, медичної допомоги не потребував.

Винахідливу схему провідника «Укрзалізниці» у прикордонники назвали «VIP-купе з вітерцем».

Залізничника затримали у пункті пропуску «Мостиська-2» на Львівщині на черговій спробі незаконного вивезення військовозобов’язаного за кордон. Йому оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

За скоєне йому загрожує від 7 до 9 років тюрми із трирічним позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна. Провідника помістили під варту.

Наразі триває слідство, встановлюється ймовірна причетність інших осіб до нелегальної схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *