ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться концерт незрячих артистів у супроводі оркестру

Андрій Котенський

|

9 травня у Національному театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться ювілейний концерт «Відчинилося життя» за участі оркестру заньківчан під орудою Народного артиста України Богдана Мочурада і незрячих солістів з різних куточків України. Захід також підтриманий українськими зірками. Про це Львівському порталу повідомили організатори концерту.

Кошти від продажу квитків будуть передані Збройним силам України.

Особливі гості концерту – співачка Соломія Чубай, артисти гурту «Піккардійська терція» Андрій Капраль і Ярослав Нудик, скрипаль-віртуоз Олександр Божик, співачка і композиторка Леся Горова, переможниця ТВ-конкурсу «Україна має талант!» Олена Ковтун, дует «Курінь» (Ярослав Нудик, Сергій Самойлюк). Наймолодшій учасниці концерту – 9 років.

«Запрошуємо разом з музикантами і співаками провести чудовий весняний вечір і відсвяткувати 15-річчя концертного проекту «Відчинилося життя» та підтримати Збройні Сили України!

Глядачів очікують живий звук, цікаві дуети та несподівані рішення, атмосфера драйву та експресії. А ще – незабутні враження і тривалий післясмак», – підкреслили організатори.

У програмі концерту – українські та світові хіти, популярні мелодії, оркестрова музика, авторське виконання пісень, які стали обличчям війни.

Початок концерту о 18:30 год. Квитки можна придбати тут: bit.ly

Довідка. Заснований у Львові інклюзивний концерт «Відчинилося життя» не має аналогів у інших країнах Європи і в Україні.

Виступ оркестру з незрячими солістами є вкрай складним через фізичну неспроможність виконавців бачити диригентську паличку і, відповідно, вказівки диригента. Заньківчани знайшли алгоритм розв’язання цієї проблеми, зумівши робочий накал і адреналін трансформувати в експресію та емоційну насолоду. Саме тому оркестр Заньківчан першим (і поки єдиним!) погодився на сміливий та іноваційний експеримент під назвою «Відчинилося життя», 15 років поспіль засобами мистецтва об’єднуючи всю Україну і приваблюючи виконавців з-за кордону.

Протягом 2008 – 2023 років відбулося майже 90 концертів проекту «Відчинилося життя» в усіх регіонах України, а також у Польщі, Литві, Швеції, Словаччині, Білорусії, Угорщині, Молдові. Проект об’єднав близько сотні музикантів, співаків, відомих українських і закордонних артистів.

Сьогодні ніхто упереджено не сприймає незрячого виконавця на сцені або екрані ТБ: поступово принцип «культура без обмежень» стає нормою для України!

У концерті 09.05.2023 року незрячі виконавці презентують різні міста України: Львів, Полтава, Тернопіль, Кривий Ріг, Мукачево, Хмельницький, Вінниця, Миколаїв, Рівне. Наймолодшим співакам – лише 9. Родзинка проекту – виступи всіх солістів у супроводі оркестру Національного театру ім. М.Заньковецької – єдиного в Україні колективу музикантів, який 15 років поспіль співпрацює з обдарованими незрячими виконавцями з України і різних країн Європи (Литва, Польща, Грузія, Швеція).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *