ОСТАННІ НОВИНИ

Доньку гауляйтера Чорнобаївки і колаборантку спіймали на Вінниччині

Наталя Дуляба

|

Спецслужби затримали на Вінниччині колаборантку й доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Зловмисницею є 30-літня донька колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова, якому СБУ раніше вже повідомила про підозру. Після захоплення селища вона однією з перших підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації.

За протекції колаборанта Турульова його доньку призначили очільницею «відділу», де вона займалася запровадженням освітніх «стандартів» РФ на території захопленої громади. Для цього змушувала місцевих педагогів долучатися до процесу русифікації селищних навчальних закладів та їхнього переведення на розрахунки в російських рублях.

«Крім того, вона організовувала і особисто брала участь у численних пропагандистських акціях країни-агресора в окупованій частині Херсонщини. Задокументовано, що наприкінці липня 2022 року колаборантка була делегатом на прокремлівському форумі під назвою “Ми разом з Росією”. На ньому учасники схвалили так звану “декларацію розвитку регіону”, яка фактично була планом інтегрування півдня України в економіку РФ», – кажуть в СБУ.

Після визволення правобережної частини Херсонської області ворожа поплічниця переїхала до Вінниччини, де переховувалася під прикриттям переселенки. Їй вже оголосили підозру за ч.1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво окупаційній адміністрації держави-агресора).

Фігурантці загрожує до 12 років ув’язнення. Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *