ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський ввів санкції проти російських спортсменів, VK, «Рамблера» і «Яндекса»

Наталя Дуляба

|

Президент України ввів у дію санкції РНБО проти російських спортсменів, а також низки юридичних та фізичних осіб. Про це йдеться у відповідних указах Володимира Зеленського від 15 квітня.

Так, указом №227 санкції на десять років введено проти 351 фізичної особи, здебільшого громадян РФ, а також проти 254 юридичних осіб. Серед є «Яндекс», «Рамблер», VK company (соцмережі «ВКонтакті» та «Однокласники», mail.ru та низка онлайн-ігор), ТзОВ «Газпромнафта-цифрові рішення», «1С», «РТ-Інвест транспортні системи», а також низка інших російських IT-компаній та підприємств.

Іншим своїм указом №228 глава держави запровадив у дію також 10-річні санкції проти 87 осіб, які є громадянами РФ, є кілька осіб, які мають білоруське та українське громадянство. Втім більшість у списку – це російські спортсмени.

Зокрема, під санкції потрапили фігуристи Ілля Авербух, Олександр Галлямов, футболіст Ігор Акінфєєв, тенісистка Анастасія Гасанова, легкоатлетка Юлія Гущина, гімнаст Артур Далалоян, важкоатлет Михайло Кокляєв, плавець Антон Чупков, гімнастка Вікторія Лістунова, дочка міністра оборони РФ і президентка Федерації тріатлону Росії Ксенія Шойгу, лижниця Вероніка Степанова, хокеїст Олександр Кожевников, тенісистка Аміна Аншба, біатлоністка Світлана Ішмуратова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *