ОСТАННІ НОВИНИ

За наведення «Калібрів» на Миколаїв корегувальнику дали 11 років тюрми

Наталя Дуляба

|

Суд виніс вирок мешканцю Миколаєва, який працював на Росію та наводив «Калібри» на місто. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Встановлено, російським агентом був мешканець Миколаєва. На початку літа 2022 року ФСБ залучила його до негласної співпраці через представника так званого «МДБ ДНР», адже чоловік регулярно виправдовував агресію РФ проти України на одному із прокремлівських Telegram-каналів.

Зловмисник діяв у прифронтових районах півдня України, намагаючись виявити бойові позиці артилерії та системи протиповітряної оборони ЗСУ.

Крім того, зрадник коригував ракетні удари по Миколаєву російськими крилатими ракетами «Калібр».

Спіймали російського агента торік на початку серпня. Його обвинуватили у скоєнні таких правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України:

  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Суд визнав жителя Миколаєва винним і призначив йому покарання у вигляді 11 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *