ОСТАННІ НОВИНИ

Українські захисники відбили 40 атак на сході

Наталя Дуляба

|

На 416 добу війни російські окупаційні війська завдали завдав 19 авіаційних та 4 ракетні ударів, здійснили понад 15 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі України. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 15 квітня.

Ворог зазнає чималих втрат, проте продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби українські захисники відбили тут 40 атак. В епіцентрі бойових дій досі залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Генштаб зауважує, що Росія й надалі вдається до тактики терору, тому закликають українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги – ймовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває комплексна перевірка бойової готовності білоруської армії. На території Республіки Білорусь і далі перебувають деякі підрозділи військ ЗС РФ.

У прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей агресор продовжує утримуються визначені свої підрозділи.

Протягом доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Бунякине, Іскрисківщина, Волфине, Шпиль, Юнаківка, Сумської області, а також Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ та Вовчанські Хутори на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник замінував місцевість у районах чотирьох населених пунктів. Обстріляв Новомлинськ, Дворічну та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу населеного пункту Діброва. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Іванівка і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська РФ продовжують вести наступальні дії. Бої за Бахмут не припиняються. Ворог провів атаку в районі населеного пункту Хромове, проте успіху не мав. Від обстрілів постраждали Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські загарбники вели наступ у районах Сєверного та Первомайського, успіху не мали. Обстріляли більше 10 населених пунктів неподалік лінії зіткнення, зокрема Керамік, Бердичі, Авдіївку, Первомайське та Карлівку Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі самої Мар’їнки. Водночас обстрілів зазнали населені пункти Георгіївка, Мар’їнка, Курахове, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку рашисти наступальних дій не проводили. Гатили по Вугледару, Пречистівці, Золотій Ниві, Великій Новосілці Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують вести оборонні дії. Протягом доби обстріляли населені пункти Времівка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів Запорізької області, а також місто Херсон.

«Для поповнення втрат в живій силі РФ поводить кампанію з підтримки мобілізації. Щоб популяризувати військову службу, використовують усі доступні методи. Своїм громадянам російське керівництво обіцяє високе грошове утримання та соціальний пакет. Окрім ЗМІ, пропагандисти застосовують агітаційні листівки відповідного змісту у громадських місцях. Останнім часом відзначено активізацію агітації у Воронежі», – кажуть у Генштабі.

Українська авіація за добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, а також район зосередження артилерії, радіолокаційну станцію, зенітно-ракетний комплекс та склад боєприпасів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *