ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ вдарили по пункту управління і трьох районах зосередження окупантів

Наталя Дуляба

|

На 415 добу війни найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Російські окупаційні війська продовжують зосереджуватись на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За добу Сили оборони України відбили близько 40 атак. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 14 квітня.

Протягом доби ворог завдав 6 авіаційних та 19 ракетних ударів, 13 з них – зі систем С-300 по мирних містах Слов’янськ та Краматорськ. Також рашисти здійснили близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі наголошують, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже Росія і надалі застосовує тактику терору проти мирного населення.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Триває комплексна перевірка бойової готовності ЗС Республіки Білорусь.

Протягом доби російські окупанти обстріляли населені пункти Галаганівка Чернігівської області; Студенок, Рівне, Іскрисківщина, Волфине Сумської області, а також Козача Лопань, Токарівка, Малі Проходи, Стрілеча, Лук’янці, Нескучне, Стариця, Вовчанськ, Нестерне та Землянки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Строївка, Дворічанське, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кіндрашівка, Масютівка, Табаївка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви та неподалік Білогорівки. Під артилерійськими обстрілами опинились Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку агресор продовжує вести наступальні дії. Тут ЗСУ відбили близько 15 атак, тривають важкі бої за Бахмут. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Диліївка, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку рашисти вели наступальні дії в районах Новокалинового та Первомайського, успіху не мали. Обстріляли, зокрема Новокалинове, Авдіївку, Первомайське та Карлівку Донецької області.

На Мар’їнському напрямку окупанти безуспішно наступали в районі Мар’їнки Донецької області, де підрозділи Сил оборони України відбили близько 15 атак. Водночас ворожих обстрілів зазнали Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Богоявленка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне, Золота Нива, Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські загарбники продовжують оборонятись. Протягом доби здійснили обстріли населених пунктів, що неподалік лінії бойового зіткнення. Серед них – Времівка і Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Оріхів Запорізької області; Золота Балка, Новоберислав, Козацьке, Іванівка, Микільське, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

«Противник продовжує використовувати медичні заклади тимчасово окупованих територій України у власних цілях. Так, після проведення операцій у хірургічному корпусі міської лікарні №2 у Горлівці поранених російських військовослужбовців переводять до поліклініки Горлівського машинобудівного заводу. Наразі у цих цивільних медзакладах працюють близько 185 російських медиків. Вони надають свої послуги виключно російським військовослужбовцям», – кажуть у Генштабі.

Українська авіація за добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *