ОСТАННІ НОВИНИ

Заочно судитимуть генерала РФ, який керував штурмом «Азовсталі»

Анастасія Диняк

|

В Україні заочно судитимуть генерал-лейтенанта РФ Андрія Мордвічева, який віддав наказ про штурм Маріупольського заводу «Азовсталь». Про це повідомили у пресслужбі СБУ Донецької та Луганської областей.

Так, за даними слідства, командувач 8 гвардійською загальновійськовою армією Південного військового округу ЗС РФ Андрій Мордвічев з лютого 2022 року керує спробами росіян окупувати території Донеччини. Наразі він очолює Центральний військовий округ.

Зазначається, що до його підпорядкування також входили «1 армійський корпус народної міліції», низка окремих моторстрілкових бригад незаконних збройних формувань «ДНР», танковий батальйон, батальйон «Самалі», розвідбатальйон «Спарта» та підрозділи ПВК «Вагнер».

Мордвічев безпосередньо вирішував питання воєнного планування, координації й управління щодо застосування цих підрозділів у бойових діях.

У змові з іншими представниками РФ, генерал-лейтенант віддав накази із захоплення Маріупольсього району Донеччини.

Окрім того, Мордвічев провів нараду з Кадировим щодо затвердження плану остаточного захвату Маріуполя, блокування та подальшого штурму заводу «Азовсталь», безжалісного й безкомпромісного вбивства всього керівного складу українських військових підрозділів, які залишилися всередині.

Слідчі СБУ повідомили генерал-лейтенанту Мордвічеву про підозру за:

  • ч.2 ст.28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою);
  • ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недорканність України, якщо вони призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків);
  • ч.2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнний дій) Кримінального кодексу України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *