ОСТАННІ НОВИНИ

За створення мережі російських агентів в Україні судитимуть колишнього «беркутівця»

Наталя Дуляба

|

Колишньому співробітнику підрозділу «Беркут» Валерію Астахову оголосили підозру у створенні агентурної мережі РФ у фронтових регіонах України. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Колишнього співробітника розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут» Валерія Астахова викрили на Донеччині у серпні 2022 року.

Встановлено, що після окупації Криму він перейшов на бік ворога і вступив до лав підконтрольного російській спецслужбі угруповання під назвою «Євпаторійська рота народного ополчення».

На початку повномасштабного вторгнення ФСБ доручила Астахову сформувати власну агентурну групу для розвідувально-підривної діяльності проти України.

«До її складу зрадник дистанційно залучив декілька десятків мешканців південних і східних регіонів, у тому числі з Бахмута. Основним завданням ворожих агентів був збір розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони поблизу фронту», – йдеться у повідомленні.

Отриману інформацію агенти переправляли Астахову через Телеграм у вигляді локацій на електронних картах з детальним описом об’єктів. Потім колишній «беркутівець» передавав ці дані своїм кураторам із ФСБ на території захопленого Криму.

Всю цю інформацію окупанти використовували для наведення і коригування ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ.

Астахову оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він переховується на тимчасово окупованій території півдня України. Тривають комплексні заходи для притягнення зрадника, а також усіх його поплічників та їхніх російських «кураторів» до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *