ОСТАННІ НОВИНИ

У терористичній Росії тримають в ізоляторі українку, яка відмовилась від паспорта РФ

Андрій Котенський

|

У терористичній державі Росії понад 4 місяці утримують кримську татарку Леніє Умерову, яка намагалась потрапити з Києва до окупованого Криму, щоб провідати важкохворого батька. За словами брата дівчини, причина затримання – відсутність російського паспорту у кримчанки, повідомляє Львівський портал.

Українку вивезли до Владикавказу, вона у полоні рашистів ще з кінця 2022 року.

«Понад 4 місяці росія утримує в заручниках громадянку України, мою сестру – Умерову Леніє. Вона перебуває за ґратами з кінця 2022 року. Окупанти закидають їй надумані обвинувачення у непокорі правоохоронцям. Наразі Леніє утримують в ізоляторі тимчасового тримання міста Владикавказ. Єдиний «злочин» який вона вчинили – не отримала російський паспорт, будучи уродженкою АР Крим», – повідомив Азіз Умеров.

За його словами, Леніє затримали після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона прямувала до окупованого Криму, щоб наглядати за невиліковно хворим батьком.

«Друзі, мені потрібна ваша допомога. Порушуючи норми міжнародного права, країна-терорист утримує в заручниках невинну людину, 25-річну дівчину – громадянку України.

Я закликаю всіх небайдужих громадських активістів, правозахисні організації, органи державної влади сприяти у визволенні Леніє з полону», – закликає він.

За даними Української правди, російські силовики затримали дівчинк після перетину грузино-російського кордону нібито за порушення правил режимної зони.

До 16 березня дівчина перебувала в Центрі тимчасового утримання іноземних громадян біля Владикавказу. Райсуд визнав її винною у «порушенні режиму державного кордону» та оштрафував на 2 тисячі рублів.

Леніє випустили з центру вночі. Як розповіла дівчина, біля воріт на неї чекала машина з чотирма чоловіками. Вони схопили її, одягли на голову пакет, привезли до незнайомого району Владикавказу та залишили там.

Леніє затримав патруль поліції. За питання про причини затримання на неї склали протокол про непокору поліції. Ленінський райсуд призначив їй адміністративне покарання – 15 діб арешту.

Поки Умерова перебувала в ізоляторі, на неї знову склали протокол: нібито за відмову дати свій телефон поліцейським. 27 березня той самий суд знову призначив їй 15 діб арешту. Леніє перевозять до ізолятора міста Беслан (Північна Осетія).

9 квітня на Леніє знову складають протокол за непокору. 11 квітня суд Владикавказу призначив 15 діб арешту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *