ОСТАННІ НОВИНИ

Верховний суд підтвердив вирок лікарям з Львівщини за смерть Романа Кулака

Ольга Денисяка

|

Верховний суд визнав винними двох лікарів Жидачівської лікарні Юрія Михайлюка і Ганну Чущак у смерті 12-річного Романа Кулака з Тернопільщини. Хлопець помер через неправильний діагноз. Про це повідомила юристка та громадська активістка Галина Янко.

«Верховний Суд залишив без змін рішення як Миколаївського районного суду так і Львівський апеляційний суд у тому, що двоє лікарів, зокрема, хірург Жидачівської лікарні Михайлюк Юрій та інфекціоністка Чущак Ганна винні у смерті дитини, хлопчика Ромчика Кулака», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, за вироком суду, 52-річному хірургу Юрію Михайлюку присудили три роки позбавлення волі із забороною займатися лікарською діяльністю на той самий термін. Водночас, суд задовольнив клопотання Юрія Михайлюка та застосував закон про амністію. Він до в’язниці не сяде, оскільки має на утриманні літніх батьків.

Іншій фігурантці – 78-річній черговій лікарці Ганні Чущак суд присудив два роки позбавлення волі, звільнивши від покарання на іспитовий термін 1 рік. Займатися лікарською практикою їй не забороняли, оскільки вона вже не працює.

Оскільки обвинувачені не визнали вини, відбулась апеляція.

Нагадаємо, 12-річний тернополянин Роман Кулак помер у червні 2017 року у Львівській лікарні ОХМАТДИТ. Перед цим хлопчика лікували в Жидачівській центральній районній лікарні, лікарів якої батьки і звинувачують у смерті сина. Згодом експертна комісія підтвердила причетність жидачівських лікарів до загибелі дитини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *