ОСТАННІ НОВИНИ

За кошти благодійників закуплять 25 розвідкомплексів «ШАРК» для ЗСУ

Андрій Котенський

|

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» та мережа АЗС ОККО завершили збір 325 мільйонів гривень на 25 розвідкомплексів «ШАРК» для Збройних сил України. Про це Львівському порталу повідомили організатори збору.

Ініціатива «ОКО ЗА ОКО» стартувала у листопаді минулого року. Частина коштів на комплекси надійшла від продажу одно із видів пального, частину коштів перерахували небайдужі українці на спецрахунок фонду «Повернись живим».

«Мільйони українців долучилися заради допомоги війську до нашого з ОККО проєкту, і ми вдячні кожному. Перший із комплексів «ШАРК» – вже у ЗСУ. А скоро й решта 24 вестимуть розвідку уздовж усього фронту. Відстежуватимуть рух ворога й коригуватимуть вогонь артилерії на глибину до 60 кілометрів. А значить, збережуть життя наших захисників і наближатимуть перемогу у війні з росією. Важливо, що це не окремі безпілотники, а самодостатні автономні комплекси у повнопривідному мікроавтобусі, спеціально розробленому командою Фонду під їхню роботу. Це значно збільшує мобільність і можливості екіпажів, убезпечує їх», – повідомив директор «Повернись живим» Тарас Чмут.

Нагадаємо, що до кожного з 25 комплексів «ШАРК» вартістю 13 млн грн входить обладнане пунктом управління прохідне авто Torsus Terrastorm від Pulsar Expo, пускова установка і два БпЛА від Ukrspecsystems, які мають розмах крил 3,4 м, здатність працювати у повітрі до 4-х годин і стійкість до засобів РЕБ. Камера цих БпЛА дає змогу здійснювати адаптивний трекінг цілі навіть при швидкості об’єкта у 100 км/год.

У рамках ініціативи для армії також закуплять 25 резервних безпілотників, щоб вчасно можна було замінювати апарати, втрачені чи пошкоджені під час завдань. Поки тривав збір, паралельно йшла підготовка і 25 екіпажів для управління БпЛА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *