ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада виявила незаконну роздачу нових земель у селах біля Львова

Наталя Дуляба

|

У Львівській міськраді виявили 10 випадків нецільового виділення земельних ділянок у Брюховичах і селах Рясне-Руське та Підрясне. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Так, 6 випадків нецільового виділення земельних ділянок виявили у Брюховичах, 3 – у Рясне-Руській та один – у Підрясному.

Випадок у Підрясному заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач назвав «найбільш кричущим і цинічним», адже тут сільрада дозволила приватизувати комунальну землю, призначену під фельдшерсько-акушерський пункт.

«Власне, за генеральним планом, у селі Підрясне була зарезервована ділянка для будівництва медзакладу. Але у 2019 році депутати Рясне-Руської сільради віддали її у приватні руки. Безоплатно. Садовому кооперативу. Мова йде про ті сесії, коли напередодні створення Львівської МТГ ділянки масово роздавали під кооперативи та змінювали їхнє цільове призначення», – пояснив посадовець.

У селі Рясне-Руське депутати роздали землі під сільське господарство, хоча на них за містобудівною документацією планували звести адміністративні і громадські установи чи комунальні підприємства.

А в Брюховичах тодішня сільрада земельні ділянки віддала в безоплатну оренду на десятки років під сінокосіння та випасання худоби. Любомир Зубач вважає, що це є яскравим прикладом того, як безкоштовно роздають комунальні землі у приватні руки.

«Дві ділянки Брюховицька селищна рада під закінчення своєї каденції віддала в оренду на 49 років під сінокосіння і випасання худоби. Навіть мені, людині, яка все своє життя прожила “на поверсі” у Львові, зрозуміло, що ніякого сіна тут косити ніхто не збирався і жодної худоби випасати не мав. Це просто схема, як безоплатно віддати ділянку. Громада, звісно, коштів у бюджет не отримує, хоча очевидно, що тут провадять якусь підприємницьку діяльність. І таких випадків ми у Брюховичах загалом виявили шість», – додав Зубач.

На всіх тих ділянках, які роздали у Брюховичах в довготермінову оренду під сінокосіння, передбачені озеленені території загального користування, стадіони, спортивні майданчики або садівництво.

Щодо всіх цих випадків Львівська міська рада збирається іти у правоохоронні органи, скасовувати рішення сільрад у суді та повертати ділянки назад у власність громади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *