ОСТАННІ НОВИНИ

В ірпінському університеті відреагували на мовний скандал з викладачкою

Анастасія Диняк

|

Виконуючий обов’язки ректора Державного податкового університета в Ірпені на Київщині Дмитро Серебрянський прокоментував відмову викладачки проводити лекції студентам українською мовою. Про це повідомили у пресслужбі навчального закладу.

Так, Дмитро Серебрянський заявив, що колективне звернення студентів зафіксували офіційно і університет вживатиме заходів.

«29 березня цього року я зустрічався зі студентами. І студенти мені ставили прямі запитання щодо мови викладання і викладання окремими викладачами. Я студентам заявив офіційно: викладати в стінах університету всі дисципліни і спілкуватись виключно українською мовою», – підкреслив Серебрянський.

Ректор додав, що заходи будуть «кардинальні та радикальні». Він наголосив, що співпраця з викладачем, який використовує мову країни-агресора є неприпустимою, тому адміністрація закладу розпочала службове розслідування.

«Університет, який зазнав руйнувань, але вистояв під час окупації та відбудовується, не допустить використання мови агресора в освітньому процесі. Це громадянська позиція, це позиція держави», – зазначив він.

Нагадаємо, у ДПУ в Ірпені викладачка філософії Любов Сергіївна Воробйова відмовилась вести лекцію українською мовою та «дозволила не бути присутніми» на її заняттях.

Професорка запропонувала студентам самостійно вивчали філософію та наголосила, що іспит проводитиме російською мовою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *