ОСТАННІ НОВИНИ

В університеті на Київщині викладачка відмовилася читати лекцію українською

Анастасія Диняк

|

У Державному податковому університеті в Ірпені на Київщині викладачка філософії відмовилась вести лекцію українською мовою та «дозволила не бути присутніми» на її заняттях. Відео оприлюднили студенти у соціальних мережах.

Так, викладача філософії Любов Сергіївна Воробйова відмовилася проводити лекцію українською мовою для першокурсників факультету журналістики, попри прохання студентів. Жінка відповіла, щоб студенти самостійно вивчали філософію та наголосила, що іспит проводитиме російською мовою.

«Я вам дозволяю не приходити на лекцію. І в Moodle, і в підручниках все подається українською мовою – будь ласка, можете опановувати там. А коли ми зустрінемось з вами на іспиті, я з вами буду обов’язково розмовляти російською мовою», – наголосила професорка.

Після дискусії викладачка сказала першокурсникам самостійно ознайомитися з темою лекції та написати вкінці пари тест.

«Зі всіма студентами спілкуюсь українською мовою, але у зв‘язку з тим, що я 35 років викладала філософію російською – це поза моєю свідомістю. Я навіть не фіксую, що перейшла на російську мову. Зараз є дуже багато можливостей опановувати філософію мовою, якою вам зручно. Якщо вам це дуже ріже слух, дозволяю не бути присутніми», – додала Любов Воробйова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *