ОСТАННІ НОВИНИ

Дитина чекає тата: біля лікарні у Львові відкрили нову скульптуру

Анастасія Диняк

|

На подвір’ї лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова відтепер стоїть скульптура хлопчика, який дивиться на операційний блок і вірить, що все мине успішно. Він – символ віри, надії і сподівань на краще. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

«Скульптура – це реальний хлопчик, 12-річний Тимофій Чернишков. Наприкінці січня його батькові Олександру наші лікарі пересадили легені. І поки пацієнт був на операційному столі, дитина, яку батько виховує сам, стояла під дверима операційного блоку. Хлопчик чекав: ось-ось двері відчиняться та він почує, що з татом усе добре. Сюжет про цього хлопчика показали по телебаченні. І один чоловік, який побажав залишитися невідомим, захотів зробити скульптуру – аби назавжди зафіксувати в ній віру дитини у диво», – розповіли у лікарні.

Виконав скульптуру львівський митець, доцент кафедри монументально-декоративної скульптури Львівської національної академії мистецтв Олександр Гончарук. Її вилито з бронзи. Вага – 150 кг.

«Наша команда працювала понад два місяці, аби виготовити цю скульптурну композицію. Ми багато спілкуватись з Тимофієм, аби передати ті емоції, які він пережив. Для нас це дуже особливий проєкт: дитина дивиться на операційний блок і кожен, хто проходить повз – надихається його вірою і надією», – каже Олександр Гончарук.

Натхненник скульптурної композиції – Тимофій Чернишков разом із батьком Олександром також приїхали на відкриття монументу. Пацієнта уже виписали з лікарі. Нині вони живуть неподалік Львова. Хлопчик каже: скульптура – дуже на нього схожа. Батько хлопця подікував усім людям, які приклали до цього руку.

Генеральний директор Першого медоб’єднання Олег Самчук зауважує, що історія Тимофія та Олександра зворушила  абсолютно всіх.

«Це дуже складна операція – пересадка легень. Ми раді, що все пройшло добре. Зараз і пацієнт, і його син стоять тут з нами. Меценат, завдяки якому ця скульптура встановлена, є нашим добрим другом. Але він бажає залишатись неназваним. Дякуємо йому дуже за цей подарунок. Ми відкриємо цю скульптуру з побажанням, щоб кожна дитина дочекалася свого тата», – каже Олег Самчук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *