ОСТАННІ НОВИНИ

Справу щодо реставраторів головного корпусу ЛНУ скерували до суду

|

Правоохоронці завершили розслідування справи щодо директора підприємства-підрядника, яке проводило реставрацію головного корпусу ЛНУ ім. Івана Франка. Його обвинувачують у привласненні більше 700 тисяч грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики прокуратури Львівщини.

Прокурори не вказують ні назву фірми, ні імені її керівника, втім за даними журналістів йдеться про підприємство «Будремсервіс», директором якого є Богдан Гавриляк. У березні суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

За даними слідства, у 2018 році ЛНУ імені Івана Франка уклало договір із підприємством на реставрацію головного корпусу університету, який є пам’яткою архітектури.

У подальшому керівник підрядника видав завідомо неправдиві офіційні документи, у яких значно завищив об’єми виконаних робіт, які фактично зроблені не були. Відповідну документацію він подав замовнику, який здійснив оплату.

Таким чином бізнесмен нажився на понад 700 тисяч грн.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.191 та за ч.2 ст.366 ККУ (незаконне заволодіння чужим майном та службове підроблення). Розслідування вже завершили, а справу скерували на розгляд суду.

За скоєне підприємцю загрожує 2 до 8 років тюрми зі штрафом та обмеженням права обіймати певні посади.

Додамо, що підприємство «Будремсервіс» зареєстроване  в грудні з 1999 року у Львові. За даними проєкту Clarity, за час своєї діяльності фірма отримала 49 держзамовлень на суму 215 млн грн. Майже 90% від цієї суми компанія отримала за угодами з Львівським національним університетом (39 угод на 192 млн грн). Засновником та директором фірми є Богдан Гавриляк.

До слова, фірма «Будремсервіс» займалася з 2019 по 2021 рік капітальним ремонтом стадіону в Кам’янець-Подільському за 12 млн грн. Але з підрядником розірвали контракт у 2021 році через те, що він не виконав свої зобов’язання, про що повідомляв мер міста Михайло Посітко.

Також Держаудитслужба виявила завищення вартості будівельних робіт під час цього ремонту на 639 тис. грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *