ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканка Донеччини скоригувала удар російських ракет по школі

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили і спіймали чергову російську агентку на Донеччині, яка «зливала» координати окупантам. Саме за її наведенням РФ здійснила ракетний удар по школі. Про це Львівському порталу повідомили у СБУ.

Встановлено, що мешканка прифронтового міста на Донеччині збирала для російських окупантів розвіддані про місця базування та маршрути переміщення Сил оборони в районах Краматорська, Костянтинівки і Торецька.

Крім того, жінка передавала агресору координати місцевих шкіл і дитячих садочків.

Саме за її наведенням у серпні 2022 року рашисти здійснили ракетний удар по школі, внаслідок чого будівля була зруйнована.

Після ворожих обстрілів агентка виходила на місце події та фіксувала наслідки, про які потім «звітувала» російській спецслужбі.

За даними слідства, українку завербувала ФСБ після початку повномасштабного вторгнення. Під час виконання злочинних завдань вона передавала ворогу локації українських об’єктів через месенджер у вигляді електронних координат або фотоматеріалів з прив’язкою до місцевості.

«При захопленні регіону ворог обіцяв своїй поплічниці «посаду» у лавах місцевої окупаційної адміністрації», – кажуть в СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці виявлено мобільні телефони, які вона використовувала для комунікації з агресором. Їй оголосили підозру за державну зраду, вчинену під час воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Жінку помістили під варту. Наразі ще триває розслідування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *