ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі через отруєння дітей перевіряють відпочинковий комплекс

Андрій Котенський

|

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проводить позапланове обстеження навчально-відпочинкового комплексу «Зефір» щодо спалаху гострої кишкової інфекції. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Держпродспоживслужби.

За даними відомства, 6 квітня, до Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області надійшло повідомлення від ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» про спалах гострої кишкової інфекції в ТзОВ «Навчально відпочинковий комплекс «Зефір», що розташоване у Дрогобичі на вул. Раневицька, 5A.

За повідомленням Держпродспоживслужби, 5 квітня до інфекційного відділення Дрогобицької лікарні госпіталізували 5 дітей віком до 17 років з симптомами – нудота, загальна слабкість, біль в животі, блювота, діарея та підвищення температури тіла до 38 градусів. Троє з них харчувалися у закладі НВК «Зефір».

Постраждалим у стаціонарних умовах медики проводять повний комплекс лабораторних обстежень, надається необхідний обсяг медичної допомоги, відповідно до клінічних протоколів.

Держпродспоживслужба проводить позапланову ревізію у НВК «Зефір», з метою зʼясування обставин виникнення інфекційного спалаху.

Водночас у закладі переконують, що у них безпечно, а інфекція не кишкова, а ротавірусна.

«Сьогодні ми стикнулись з дезінформацією серед населення, що дітки заразились саме у нас. І це дуже масово шириться соцмережами, тож ми позапланово викликали санепідемстанцію, щоб підтвердити та спростувати фейкову інформацію. Ця ситуація надзвичайно неприємна, і ми дуже переживаємо за такі прикрі випадки з дітками. Саме тому викликали санепідемстанцію, для перевірки страв та поверхонь на предмет кишкової інфекції», – йдеться у повідомленні НВК «Зефір».

У закладі вважають головною причиною недуги у дітей – ротавірусну інфекцію, яка передається повітряно-крапельним шляхом, що зараз вирує у всіх освітніх закладах, школах та садках регіону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *