ОСТАННІ НОВИНИ

Зі Львова через пункт пропуску у Раві-Руській запустять поїзд до Любліна і Варшави

Наталя Дуляба

|

Найближчими місяцями Україна та Польща планують запустити залізничне сполучення між Любліном, Варшавою через пункт пропуску «Рава-Руська» із пересадкою на Львів. Про це Львівському порталу повідомили Мінінфраструктури.

5 квітня у тестову поїздку вирушив перший поїзд, який за кілька місяців дасть старт сполученню між Варшавою та Рава-Руською з пересадкою на Львів.

Зараз українські та польські залізничники спільно проводять тестово-випробувальну поїздку маршрутом Люблін – Рава-Руська євроколією 1435 мм. Таким чином для пасажирів польського напрямку Рава-Руська, що на Львівщині, стане пунктом зручної пересадки між поїздом на євроколії та поїздом «Укрзалізниці» на українській колії, який у свою чергу довезе пасажирів до Львова.

«Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Рава-Руською та Львовом дозволить задовольнити величезний попит українців на зручну логістику поїздом до та з польської столиці, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску. Працюємо над тим, щоб наші країни стали ще ближчими одна до одної», – прокоментував віцепремʼєр з відновлення України Олександр Кубраков.

Зазначимо, що залізничний пункт пропуску у Рава-Руській не обслуговував пасажирів понад 20 років. Нещодавно тут відновили ділянку євроколії довжиною 8,4 км та відреставрували вокзал на станції.

Після тестової поїздки польській стороні знадобиться декілька місяців для розгортання повноцінного митно-прикордонного контролю та завершення формальностей. Опісля якраз оголосять дату старту регулярного сполучення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *