ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові вдарили по двох пунктах управління та ППО окупантів

Наталя Дуляба

|

На 406 добу війни російські окупанти завдали 3 ракетних та 21 авіаційний удар, здійснили понад 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі України. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 5 квітня.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тут протягом доби українські військові відбили більше 40 атак окупантів. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. Протягом доби противник обстріляв населені пункти Тур’я, Леонівка та Печенюги Чернігівської області, Середина-Буда, Стукалівка, Безсалівка та Волфине Сумської області, а також Уди, Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Липці, Нескучне, Зибине та Бочкове на Харківщині.

На Куп’янському напрямку російських обстрілів зазнали населені пункти Тополі, Дворічна, Масютівка, Куп’янськ, Кучерівка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку агресор вів безуспішні наступальні дії в районах населеного пункту Невське та Серебрянського лісництва. Під артилерійським вогнем опинились Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області, а також Терни, Зарічне, Торське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку рашисти й надалі намагаються взяти під повний контроль Бахмут, продовжують його штурмувати. Вели безуспішні наступальні дії поблизу Богданівки та Іванівського. Протягом доби на цій ділянці фронту підрозділи Сил оборони відбили близько 15 атак.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Торецьк та Шуми Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Авдіївки та Мар’їнки. Водночас обстрілював Новокалинове, Авдіївку, Первомайське, Красногорівку, Георгіївку, Мар’їнку та Побєду Донецької області.

На Шахтарському напрямку окупанти наступальних дій не проводили. Для коригування вогню артилерії активно застосовували дрони. Здійснили обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог нарощує фортифікаційні оборонні рубежі та позиції. Обстріляв, зокрема, такі населені пункти: Времівка і Новопіль Донецької області; Малинівка, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новопавлівка і Кам’янське Запорізької області, а також Новоолександрівка, Козацьке, Миколаївка, Іванівка, Антонівка, Степанівка та Чорнобаївка на Херсонщині.

«Російські окупанти посилюють контррозвідувальний та поліцейський режими на тимчасово зайнятій території Херсонської області. Зокрема, в Каховському районі, починаючи з 23 березня тривають рейдові заходи ЗС РФ із перевірки особистих телефонів у місцевого населення на наявність фото- та відеоматеріалів, а також “забороненого” контенту. Під час таких перевірок окупанти проводять обшуки в оселях місцевих жителів. В першу чергу під перевірку підпадають ті, хто здійснює телефонні дзвінки до вільної України», – кажуть у Генштабі.

Українська авіація за добу завдала 12 ударів по районах зосередження окупантів. Також на східному фронті наші захисники збили російський вертоліт Ка-52.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два склади боєприпасів, дві позиції засобів протиповітряної оборони та чотири станції радіоелектронної боротьби противника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *