ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські хірурги сформували хлопцю палець руки із ребра

Андрій Котенський

|

У Львові хірурги наново сформували палець руки молодому чоловікові. Кістковий імплант для фаланги взяли із ребра самого пацієнта. Операцію виконали у лікарні святого Пантелеймона. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За даними медиків, 24-річний Назар звернувся до спеціалістів зі скаргами на нестерпний біль у ділянці безіменного пальця лівої руки. Чотири роки тому хлопець травмував кисть під час футбольного матчу, і довгий час не звертався за медичною допомогою. Думав, що це просто забій.

Молодий чоловік відчував постійний біль та поколювання. Однак, тривалий час займався самолікуванням: застосовував зігріваючі мазі та стягуючі бинти. Останні декілька місяців від постійного нестерпного болю уже нічого не рятувало. Лише тоді Назар звернувся до лікарів.

Діагноз шокував пацієнта: у нього – остеохондрома. Простими словами, доброякісна пухлина кістки. Висновок лікарів – її потрібно негайно видаляти. Операцію медики виконали у два етапи. Спершу видалили новоутвір, а біоматеріал відправили на гістологічне дослідження. Другим етапом стала реконструктивна операція.

Великий об’єм ураження кістки ставив під загрозу збереження самого пальця. І щоб заповнити дефект кісткової порожнини, яка виникла після усунення пухлини, лікарі взяли частину ребра самого пацієнта та сформували з неї імплант.

Операція з реконструкції фаланги пройшла успішно. А щоби кістка зафіксувалась у правильному положенні – на наново сформований палець медики наклали гіпс.

Зараз Назар приходить до лікарні на перев’язки. Гіпс медики знімуть уже за чотири тижні, і потім молодого чоловіка очікує ще півроку реабілітації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *