ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівська залізниця» заплатить 340 тисяч за самовільну рубку дерев

Наталя Дуляба

|

За незаконну вирізку дерев, яку біля Рави-Руської здійснили невідомі на землях «Укрзалізниці», понад 340 тисяч гривень заплатить «Львівська залізниця». Відповідне рішення 2 березня ухвалив Господарський суд Львівської області, про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

Йдеться про самовільну рубку, яку виявили ще в лютому 2020 року на території Річківської сільської ради. Це прикордонна з Польщею зона, відразу поруч – Рава-Руська.

Тоді екологи з представниками місцевої влади проводили рейд і натрапили на вирізку 233 дерев різних порід.

Встановлено, що невідомі нелегально вирізали дерева на землях, які належать «Укрзалізниці». За результатами перевірки Держекоінспекція розрахувала, що розмір збитків, завданих довкіллю, становить 340 731 грн.

За цим фактам було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 ККУ (незаконна рубка). Однак слідство так і не встановило, хто саме вирізав дерева.

Відтак Жовківська окружна прокуратура подала позов на регіональну філію «Укрзалізниці» «Львівську залізницю», яка є постійним лісокористувачем.

Прокурори наполягали, що саме ця структура має відшкодувати завдані незаконною рубкою збитки, адже не зробила нічого, аби забезпечити охорону і збереження лісу від самовільної рубки на підвідомчій їй території земель лісового фонду.

Господарський суд Львівської області повністю задоволив позов і постановив, що «Львівська залізниця» має сплатити 340 731 грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *