ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається з Героями Василем Змислим та Максимом Пуземою

Андрій Котенський

|

У середу, 5 квітня, Львів попрощається ще з двома Героями. Василь Змислий та Максим Пузема загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Прощання із Василем Змислим розпочнеться о 09:00 у храмі Різдва Івана Хрестителя у Винниках (вул. Галицька, 61).

Чин похорону Василя Змислого та Максима Пуземи розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11). Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв.

Василь Змислий (29.03.1980-30.03.2023) Уродженець села Свірзькі Глібовичі Львівської області.

Навчався у Глібовицькій гімназії. Здобував освіту у Перемишлянському професійному ліцеї. Після завершення навчання проходив строкову військову службу в Києві та Ужгороді.

У мирний час працював у будівельній сфері.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся з Республіки Польща та став на захист Батьківщини до лав 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Василя Змислого залишилися дружина, донька, мама та троє братів.

Максим Пузема (18.04.1981-31.03.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №48 міста Львова. Закінчив Львівський технічний коледж.

Після завершення навчання займався ремонтом та фарбуванням транспортних засобів.

Незважаючи на незадовільний стан здоров’я, у 2014 році добровольцем став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 41-го окремого мотопіхотного батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України.

Повернувшись до цивільного життя, продовжив займатися автомобілями. У вільний час захоплювався баскетболом.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації повторно добровольцем пішов на війну. Боронив державу у лавах 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Максима Пуземи залишились син та сестра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *