ОСТАННІ НОВИНИ

Академії сухопутних військ представила Україну на безпековому форумі в Італії

Андрій Котенський

|

Делегація Національної академії сухопутних військ представила Україну на міжнародному безпековому форумі в Італії. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАСВ.

Днями в італійському місті П’яцца-Армерина пройшов третій щорічний міжнародний форум «Мир, безпека та процвітання». В межах заходу гостями сицилійського містечка стали понад дві сотні  ійськових освітян та курсантів з Канади, Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Швеції, Данії, Німеччини, Італії, Південно-Африканської Республіки та інших країн.

Україну представила делегація Національної академії сухопутних військ на чолі з начальником навчально-наукового центру мовної підготовки вишу полковником Антоном Мироновичем.

Цьогорічна програма форуму мала комбінований формат – учасники  мали змогу долучитися до події як особисто, так й у онлайн-режимі. Основою були інтерактивні дискусійні панелі з одночасним тристороннім перекладом англійською, французькою та італійською мовами, – своєрідні сесії обміну знаннями під керівництвом модераторів та експертів.

Особлива увага приділялася питанню протидії дезінформації. Адже саме феномен так званих «фейкових новин» є новою загрозою, що постає перед цивілізованим суспільством. Війна в Україні є цьому черговим підтвердженням. Відтак, окремі доповідачі під час роботи форуму не рідко робили відсилки й до протистояння українського народу російському вторгненню.

Історично-освітня частина форуму складалася з прогулянок-екскурсій місцями битв, відвідуванням меморіалів пам’яті жертв Другої світової війни та брифінгу, присвяченого історичній ретроспективі звільнення Сицилії від сил країн Осі.

До слова, за інформацією організаторів, місце проведення форуму обране невипадково, адже саме Сицилія пропонує унікальний історичний контекст. Так, влітку 1943 року, під час Другої світової війни, відбулась стратегічна операція військ союзників (США, Велика Британія, Канада) «Хаскі» з висадки морського та повітряного десанту на італійський острів Сицилія. На той час ця операція стала наймасштабнішою морською десантною операцією в історії, а її досвід ліг в основу проведення більш масштабних та визначних військових операцій, спільним результатом яких став розгром нацистсько-фашистського союзу країн Осі.

Саме уроки збройних конфліктів минулого доводять необхідність миротворчих процесів сьогодення. Чи розуміє пересічний громадянин основи мирної та процвітаючої демократії – одне з ключових питань, яке поставили  перед учасниками форуму організатори.

Відповідь на нього шукали у товаристві почесних гостей заходу: командувача італійською армією на Сицилії генерала-майора Мауріціо Анджело Скардіно, керівника Канадської академії оборони генерала-майора Крейга Ейчісона, начальника Академії оборони Південної Африки бригадного генерала Ей Джея Де Кастро та інших посадовців такого високого рангу.

Представники Збройних Сил України вперше брали участь у форумі. Втім, були чи не в епіцентрі уваги решти учасників.

«Наша участь у цьому заході – не лише можливість обговорити актуальні питання безпеки й миру з військовими освітянами інших країн та зміцнити військове співробітництво, а й чергова нагода привернути увагу іноземних колег до тих подій, які сьогодні розгортаються в Україні та є вирішальними у контексті безпеки всього сучасного світу», – розповів голова української делегації полковник Антон Миронович.

За його словами, Держаний прапор України, під яким наші воїни сьогодні боронять рідну землю від російських окупантів, є символом незламності, мужності та військового професіоналізму.

«Промовисто про це свідчить величезна кількість охочих зробити спільне фото з українськими курсантами й офіцерами, тримаючи у руках синьо-жовте знамено», – підкреслив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *