ОСТАННІ НОВИНИ

9 людей судять за незаконні рубки у лісництві на Львівщині

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинились відразу 9 членів організованої злочинної групи, які незаконно вирубували дерева в держлісництві на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

6 із 9 членів злочинного угруповання – це посадові особи одного з лісництв ДП «Львівське лісове господарство».

Слідство встановило, що організували злочинну групу лісничий разом із місцевим підприємцем. Їх познайомив спільний знайомий – колишній член громадської ради Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Лісничий достовірно знав, що один хоче підзаробити на нелегальному продажі деревини, а інший міг у цьому «допомогти». Взамін за це він отримував відсоток від реалізації. До групи також залучили помічника лісничого, чотирьох майстрів лісу та місцевого мешканця, який був водієм.

З листопада 2022 року вони здійснювали незаконну рубку дерев на території лісництва,  після чого деревину нелегально продавали на території України.

«Безперешкодну порубку деревини та її вивіз з лісу забезпечували посадові особи лісництва. За реалізацію відповідав підприємець», – кажуть прокурори.

Таким чином зловмисники завдали збитків державі на понад 3,8 млн грн.

Усім дев’ятьом фігурантам справи оголосили підозри у незаконній рубці лісу (ч. 4 ст. 246 ККУ), а шістьом посадовим особам лісництва – ще й за фактом перевищення службових повноважень (ч. 3 ст. 365 ККУ).

Розслідування завершили, а справу вже скерували до суду, який і буде обирати покарання. За скоєне горе-бізнесменам загрожує від 5 до 8 років тюрми, а посадовцям лісництва – трирічне позбавлення права обіймати певні посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *