ОСТАННІ НОВИНИ

Ідентифіковано трьох російських військових, які зґвалтували молоду дівчину

Андрій Котенський

|

Ідентифіковано трьох російських військових, які під час окупації Харківщини зґвалтували молоду дівчину. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Генеральної прокуратури України.

Правоохоронці ідентифікували військових РФ, які навесні 2022 року зґвалтували молоду дівчину на Харківщині. Це 43-річний полковник, командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії ЗВО ЗС РФ та двоє його підлеглих: 20-річний рядовий, який був водієм, та 24-річний молодший сержант, командир відділення командно-бойової машини.

За даними слідства, окупанти прийшли до будинку, де з родиною проживала дівчина. Спочатку вони погрожували зброєю, а потім почали стрілянину з автоматів в бік господарських приміщень.

Після цього підозрювані наказали віддати їм всі засоби зв’язку для перевірки. Переконавшись, що це цивільне населення, російські військові залишили домоволодіння.

Ввечері цього ж дня вони повернулися, наказали родичам дівчини залишатися вдома, а потерпілу силоміць посадили до БТР та повезли до одного з будинків, де їх очікував командир.

Вони закрили дівчині очі капюшоном, щоб вона не розуміла куди її везуть та не запам‘ятала маршрут. По дорозі російські військові розпочали оголювати жертву. Коли вони прибули до будинку, де знаходився командир, окупанти по черзі ґвалтували дівчину. При цьому командир сказав своїм підлеглим, що він буде робити це першим.

Після деокупації дівчинапотерпіла звернулась до правоохоронних органів для притягнення ґвалтівників до відповідальності.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури трьом російським військовослужбовцям заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Коли нелюдів судитимуть отримають від 8 до 12 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *