ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський побачив, де росіяни катували близько 370 цивільних, зокрема 50 дітей

Анастасія Диняк

|

Президент Володимир Зеленський разом з західними партнерами побачив підвал, у якому росіяни катували мирних мешканців, зокрема дітей, під час окупації села Ягідного на Чернігівщині. Про це повідомили в Офісі президента.

Так, 3 квітня під час робочої поїздки в Чернігівську область президент Володимир Зеленський разом з іноземними гостями відвідав школу, у підвалі якої з 3 до 30 березня 2022 року росіяни утримували в антисанітарних умовах, без води та їжі 367 цивільних.

Серед заручників було 50 дітей, зокрема кілька немовлят – найменшому було півтора місяця. 11 осіб померли, не витримавши нелюдських умов. Десятьох розстріляли російські окупанти.

Президент України та європейські гості поспілкувалися з жителями села, яких утримували в підвалі школи.

«Дякую за те, що вижили, змогли дочекатися наших воїнів і розповісти всьому світові про ту трагедію, яку принесла Російська Федерація, російські військові разом з їхнім керівництвом, їхнім Президентом, на нашу землю», – наголосив Зеленський.

Він також зазначив, що у цьому селі до окупації проживало близько 400 людей, майже 370 осіб утримували у шкільному підвалі площею менше 200 квадратних метрів.

Люди в темряві писали на стінах прізвища й дати смерті односельців, щоб не забути. А діти писали рядки гімну України.

«Це надзвичайно важливо, що ці люди вижили. Надзвичайно важливо, що наші війська деокуповують сьогодні щоденно такі населені пункти, де справжні герої», – додав президент.

Зеленський наголосив на важливості присутності на звільнених територіях представників західних партнерів України, які можуть побачити на власні очі злочини Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *