ОСТАННІ НОВИНИ

Священник УПЦ МП скаржився на сина, який вважає себе українцем, – переписка

Наталя Дуляба

|

На в’їзді до Києва затримали 54-річного священника УПЦ Московського патріархату, який їздив до РФ, а в приватному листуванні скаржився, що його син вважає себе українцем. Про це Львівському порталу повідомили у Державній прикордонній службі України.

Чергового шанувальника «руского міра» нещодавно зупинили на блокпості при в’їзді у столицю. Ним виявився священник УПЦ МП. Він має громадянство України, але є уродженцем РФ, тривалий час живе в Україні.

Чоловік ховав від прикордонників свій закордонний паспорт, у якому були відмітки про перетин кордону РФ. Крім того, у його телефоні виявили компрометуючу інформацію проросійського спрямування.

Священнослужитель мав записані номери операторів країни-агресорки, вів проросійські листування та шукав інформацію щодо виїзду до РФ.

В одному з листувань московський піп бідкався, що його син «на жаль, від діда українцем себе відчуває, Росія для нього не місце».

Крім того, на в’їзді до Києва затримали ще одного підозрілого українця – 38-річного уродженця Луганщини. В одному з його месенджерів виявили антиукраїнські матеріали, а в галереї смартфона – відео з концерту на підтримку Росії.

Обох передали Службі безпеки України для подальших фільтраційних заходів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДПСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *