ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові вдарили по пункту управління рашистів, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 403 добу війни російські окупанти завдали 5 ракетних та 22 авіаційних ударів, здійснили 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі України. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 2 квітня.

Протягом доби противник У неділю, 2 квітня, російські загарбники здійснили два ракетних удари та провели масований обстріл з реактивних систем залпового вогню по центральній частині міста Костянтинівка Донецької області. Унаслідок злочинних дій окупантів загинули та отримали поранені мирні жителі, пошкоджено дитсадок, багатоповерхівки та приватні житлові будинки.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Ворог і надалі ігнорує закони та звичаї війни, продовжує застосовувати тактику терору проти мирного населення.

Російські окупаційні війська продовжують зосереджуватись на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тут українські воїни протягом доби підрозділи відбили понад 50 ворожих атак. В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Оперативна ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін. Агресор обстріляв населених пунктів Волфине, Басівка, Рясне і Мезенівка Сумської області, а також Ветеринарне, Гатище, Великий Бурлук та Колодязне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку під російським вогнем опинились зазнали Кам’янка, Дворічна, Западне, Масютівка, Крохмальне Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку протягом доби окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Верхньокам’янського. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати Бахмут. Проте наші захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки противника. Протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в Іванівському Донецької області. Обстріляли Васюківку,

Оріхово-Василівку, Григорівку, Богданівку, Бахмут, Іванівське, Часів Яр та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках рашисти наступали в районах Авдіївки, Первомайського та Мар’їнки, успіху не мали. Гатили по Авдіївці, Орлівці, Тоненькому, Нетайловому, Красногорівці та Мір’їнці Донецької області.

На Шахтарському напрямку російські війська обстріляли Побєду, Новомихайлівку, Вугледар, Пречистівку та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник активних дій не проводив, удосконалює оборонні рубежі та позиції. Обстріляв, зокрема, Новопіль на Донеччині; Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Білогір’я, Новоандріївку Запорізької області, а також Дудчани, Зміївку, Берислав, Веселе, Миколаївку, Бургунку, Антонівку Херсонської області та місто Херсон.

Українська авіація за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, пункт управління та два інші важливі об’єкти росіян.

«Російські загарбники продовжують зазнавати величезних втрат. Для їхнього поповнення у військових частинах ЗС РФ, які дислокуються на території тимчасово окупованого Криму, активно проводять роз’яснювальну роботу серед військовослужбовців строкової служби. Розповідають про необхідність підписання строковиками контрактів з Міноборони РФ та участі у бойових діях на території України», – додають у Генштабі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *