ОСТАННІ НОВИНИ

Аграрії Великої Британії привезли 22 пікапи для 24 Королівської бригади

Андрій Котенський

|

Фермери з Великої Британії об’єдналися і подолали довгу дорогу через усю Європу, щоб уже вдруге доправити в Україну 22 пікапи і позашляховики для 24 ОМБр імені Короля Данила. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Вперше автівки для Збройних Сил України ця волонтерська група привезла місяць тому. Їх було 20. Загалом у планах – передати 100 позашляховиків для 24 бригади. Свою акцію фермери називають Pickups for Peace («Пікапи для миру»), а машини переважно не купують – віддають свої, з власних господарств. Більшість одразу ж і перефарбовують у зелений, військовий колір.

У такий спосіб допомогти Україні закликав колег по цеху британський фермер Марк Лерд, який каже, що не сумнівався, що відгукнеться так багато британців і шотландців, адже ціла Велика Британія щодня через інтернет та телебачення спостерігає і захоплюється боротьбою українських захисників.

«Уся делегація, яка прибула на Львівщину цього разу – заможні освічені люди, багато з них прибули родинами (подружжя, або батьки і дорослі діти), як і провадять бізнес. Більшість гостей-волонтерів в Україні – вперше. Але, попри війну, всі з ентузіазмом здолали довгу дорогу, змінюючи один одного за кермом. Через Ла-Манш переправляли автівки паромом. Ми разом із представниками бригади щиро вдячні нашим друзям з Британії та Шотландії за цю велику допомогу нашим захисникам. Відчуваємо, що народ Об’єднаного Королівства щодня разом із нами в нашій боротьбі», – розповіла начальниця Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

Лафетами перевезти машини було б, звісно, простіше. Проте ці люди захопилися відвагою і мужністю українців, переглянули дуже багато сюжетів про боротьбу ЗСУ на місцевих телеканалах, а особливо – про королівську бригаду та українських волонтерів. Відтак, вирішили перевозити і передавати авта самі, щоб на місці більше дізнатися про Україну, побачити її на власні очі та вже самим розповідати про її боротьбу згодом, на батьківщині.

«Я відчуваю, що народ України сміливо формує міцний кордон проти Росії, і ваша війна стосується нас усіх. Ідея про пікапи досить проста, і я радий, що ці транспортні засоби потраплять на фронт, у райони, де вони, буквально, рятують життя», – каже Марк Лерд.

Подружжя Бриджит і Чарльза Ґолбрайт приїхали з Шотландії. Кажуть, що дуже щасливі самим подолати понад 2 тисячі кілометрів і побувати в Україні. Як і багато британців, вони дуже хотіли допомогти, але не знали, як це зробити. Тому, вважають, що акція «Пікапи для миру» – це прекрасна можливість для них не просто співчувати, а бути справді співпричетними до великої битви за демократію і свободу у світі.

Вдячний британським фермерам за вже понад 40 авто т.в.о. командира 24 ОМБ імені Короля Данила підполковник Андрій Базюк.

«Частина з цих авто передамо підрозділу БПЛА, на інших – будуть встановлені кулемети. Машини на фронті можуть «жити» 5 хвилин, одиниці прослужать до кінця війни. Техніка нищиться не тільки від обстрілів, там погані дороги, бездоріжжя, болото. Вони часто ламаються», – розповідає військовий.

Всі машини не пусті – з Великої Британії до нас привезли також генератори та різну гуманітарну допомогу, яка може знадобитися внутрішньо переміщеним особам чи жителям прифронтових територій.

Ініціатор акції – Марк Лерд допомагає українським військовим від 2014 року. Від лютого 2022 він потроїв свої зусилля. Тепловізори, бронежилети, теплий одяг натівського зразка, генератори – усе це він закуповує та передає 24 бригаді імені Короля Данила.

Наступну партію авто волонтери з Великої Британії планують зібрати та привезти після Великодня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *