ОСТАННІ НОВИНИ

Під час окупації Ізюма дагестанець застрелив судмедексперта за проукраїнську позицію

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці ідентифікували військового злочинця з РФ, який під час окупації Ізюма застрелив судмедексперта через його проукраїнську позицію. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Встановлено, що воєнний злочин скоїв 26-річний уродженець Дагестану, командир бойової машини реактивного дивізіону військової частини 61899 27-ої окремої гвардійської мотострілецької бригаді 1-ї танкової армії Західного військового округу ЗС РФ.

За даними слідства, 7 травня 2022 року російський військовий прийшов до патологоанатомічного відділення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі. У цей час на своєму робочому місці перебували працівники, серед яких був 70-річний судово-медичний експерт. Він після важкої хвороби втратив ногу та пересувався на протезі.

«Окупант представився, назвав себе “племінником Кадирова” та почав розмовляти зі співробітниками. Судмедексперт сказав, що вважає перебування військових Російської Федерації на території Ізюма незаконним та сказав: “Хто вас сюди кликав?”. Російський військовослужбовець почав поводити себе агресивно. Він декілька раз ударив в обличчя експерта, зробив чотири постріли з автомата Калашникова у стелю», – йдеться у повідомленні.

Злякавшись, лаборантка вибігла на вулицю. Окупант наказав лікарю-патологоанатому негайно повернути її назад, тож він пішов по неї. Коли російський військовослужбовець та судмедексперт залишилися у кабінеті вдвох, окупант застрелив чоловіка.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Наразі вирішується питання про оголошення військового у розшук.

За скоєне зловмиснику загрожує від 10 до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *