ОСТАННІ НОВИНИ

На неякісних гойдалках у селі на Львівщині нажили більше 1 млн грн

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився підприємець, якого обвинувачують у привласненні більше 1 млн грн на постачанні гойдалок і тренажерів для дитмайданчика у селі на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, йдеться про будівництво дитячого і спортивного майданчиків в одному зі сіл на Львівщині. Сільрада уклала відповідний договір із приватною фірмою. Він передбачав встановлення дороговартісних, якісних тренажерів відомого українського виробника.

Але керівник компанії-підрядника встановив інші тренажери, які є в рази дешевшими та гіршими за якістю. В офіційних документах натомість він вказав, що під час будівництва було встановлені саме ті тренажери, які й передбачав договір.

Таким чином на гойдалках і тренажерах підприємство зекономило більше 1 млн грн, які й привласнило.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 та за ч.2 ст.366 ККУ (незаконне заволодіння майном та службове підроблення). Директору підприємства оголосили підозру, а суд помістив його під варту.

Санкції статей передбачають покарання – 2-5 років тюрми зі штрафом або 7-12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство наразі триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *