Миколаївська міськрада незаконно віддала під приватизацію ліс

Наталя Дуляба

|

Миколаївська міська рада віддала під приватизацію землю лісового фонду, які їй не належали. Ділянку вдалося відсудити, тому її мають повернути назад у державну власність. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що Миколаївська міська рада всупереч законодавству незаконно розпорядилася землями державної власності. Йдеться про земельну ділянку лісового фонду, яка розташована за межами Миколаєва. Її площу прокурори не вказують, але додають, що вартість становить більше 4 млн грн.

Вказана ділянка перебувала у постійному користуванні одного із державних спеціалізованих лісогосподарських підприємств. Однак мерія своїм рішенням безоплатно передала її як землю під садівництво місцевому мешканцю.

Таким чином державну землю, яка ще й належить до лісового фонду, незаконно приватизували. Через це прокурори звернулись до суду.

Нещодавно Миколаївський районний суд Львівської області визнав незаконним згадане рішення Миколаївської міської ради і постановив повернути землю її законному власнику.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *