ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти продовжують штурмувати Бахмут, мають частковий успіх, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 399 добу війни російські окупанти продовжують вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Сили оборони України відбили тут 48 ворожих атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 29 березня.

Протягом доби ворог завдав один ракетний та 16 авіаційних ударів, здійснив 4 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Сьогодні, 29 березня, внаслідок авіаційного удару по Бериславу Херсонської області отримали поранення цивільні люди, пошкоджено приватні будинки та об’єкти цивільної інфраструктури.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Протягом доби агресор здійснив обстріли в районах населених пунктів Чернацьке, Есмань, Кучерівка, Білопілля, Волфине та Басівка Сумської області, а також районів населених пунктів Тимофіївка, Ветеринарне, Глибоке, Піщане, Гатище, Вовчанськ і Бочкове на Харківщині.

На Лиманському напрямку рашисти вели безуспішні наступальні дії в районі Виїмки. Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів на Куп’янському та Лиманському напрямках. Серед них – Колодязне, Дворічна, Западне, Петропавлівка, Куп’янськ, Кислівка та Кам’янка Харківської області; Стельмахівка, Невське, Кузьмине і Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Спірне та Сіверськ на Донеччині.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують штурмувати Бахмут, мають частковий успіх. Проте наші захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки.

Протягом доби ворог тут вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки Донецької області. Обстріляв Міньківку, Оріхово-Василівку, Бахмут, Часів Яр та Торецьк Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках російські війська вели наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Мар’їнка, успіху не мали. Обстріляли Новокалинове, Авдіївку, Водяне, Карлівку, Красногорівку, Мар’їнку, Георгіївку та Новомихайлівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники продовжують оборонятися. Обстріляли населені пункти Времівка Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Староукраїнка і Чарівне, Запорізької області; Веселе, Берислав, Козацьке, Зеленівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

«В Арм’янському та Джанкойському районах тимчасово окупованої території АР Крим противник продовжує будівництво фортифікаційних споруд та окопів. До виконання робіт активно залучають цивільне населення», – кажуть у Генштабі.

Українська авіація за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також підрозділи Повітряних Сил знищили російський бомбардувальник Су-24М.

Наші ракетники та артилеристи протягом доби уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів та два склади паливно-мастильних матеріалів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *