ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина виділить додаткові 12 млрд євро на військову допомогу Україні

Наталя Дуляба

|

Бюджетний комітет Бундестагу 29 березня схвалив запит федеральних міністерств оборони та внутрішніх справ Німеччини про виділення додаткових 12 мільярдів євро на військову підтримку Україні. Про це пише Європейська правда з посиланням на Reuters.

Додаткове фінансування передбачає 3,2 мільярда євро, які будуть виплачені у 2023 році, та кредитні лінії на 8,8 мільярда євро протягом 2024-2032 років.

«Завдяки цим грошам Україна зможе напряму купувати озброєння за підтримки німецького уряду. Важливо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – йдеться в заяві представників коаліційного уряду Німеччини в бюджетному комітеті Бундестагу.

За даними німецького МЗС, з початку повномасштабного російського вторгнення уряд Німеччини виділив понад 14,2 мільярда євро на підтримку України, з них на військову допомогу Києву – 3 мільярди євро.

Як повідомляв Львівський портал, напередодні в Україну вже прибули 18 танків Leopard, які обіцяла дати Німеччина. Також ЗСУ очікують на бойові машини піхоти Marder.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *