ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається з двома загиблими бійцями 24 бригади

Наталя Дуляба

|

У четвер, 30 березня, Львів проведе в останню путь військових 24 бригади імені Данила Галицького Назарія Сподара та Зіновія Шевчука, які загинули у боротьбі з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки воїнів

Львів’янин Назарій Сподар (28.10.1984 – 17.02.2023) навчався у ліцеї №46 імені В’ячеслава Чорновола. Закінчив із відзнакою Львівський університет, спеціальність – фінанси.

Після завершення навчання працював начальником відділу, згодом – начальником управління з розв’язання рієлторських питань у ПАТ «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА». Надалі обіймав посаду директора у ПрАТ «Страхова компанія «АРМА».

Був членом ГО «Львівський клуб активного відпочинку», захоплювався рибальством та збиранням грибів.

Брав участь у Помаранчевій революції та Революції Гідності. 5 березня 2022 року добровольцем вступив до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Виконував бойові завдання у гарячих точках фронту.

У Назарія Сподара залишилися батьки, дружина, двоє доньок та сестра.

Зіновій Шевчук (24.03.1966 – 01.10.2022) був уродженцем села Муроване, що біля Львова.

Навчався у місцевій школі, після 8 класу перейшов до школи у Ямполі. Здобув освіту у професійно-технічному училищі в Брюховичах, згодом закінчив Львівську філію Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка Всеволода Лазаряна.

Проходив строкову військову службу у лавах морської піхоти в Севастополі. У мирний час працював на залізниці.

Із 2014 року воював у зоні АТО у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Із початком повномасштабного вторгнення продовжив боротися із російськими окупантами у лавах тієї ж 24 бригади.

У Зіновія Шевчука залишилися двоє синів, старший брат та старша сестра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *