ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні росіяни зруйнували вже близько пів тисячі церков, – Зеленський

Анастасія Диняк

|

Президент Володимир Зеленський розповів, що від початку вторгнення росіяни зруйнували на території України близько 500 церков та релігійних споруд різних конфесій.

«Сотні релігійних споруд були зруйновані, пошкоджені або пограбовані внаслідок російського вторгнення в Україну. Постраждали всі релігії та конфесії, зокрема церкви, мечеті, синагоги, навчальні й адміністративні будівлі релігійних громад України», – зазначив Зеленський.

Він додав, що російські ракети не здатні зламали людяності та віри українців.

Нагадаємо, лише за п’ять місяців повномасштабного вторгнення РФ знищила в Україні щонайменше 183 церкви та інші релігійні споруди у 14 областях.

Повний перелік споруд релігійних спільнот України, що зазнали руйнувань внаслідок вторгнення Росії можна переглянути за цим посиланням.

Українців закликають повідомляти про ушкодження культових споруд та інші наслідки вторгнення рф до України для релігійних спільнот на електронну скриньку [email protected]. Контактний номер: 097-705-38-57.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *