ОСТАННІ НОВИНИ

Армія рф знищила 183 храми в Україні

Наталя Дуляба

|

За п’ять місяців війни російська армія знищила в Україні щонайменше 183 церкви та інші релігійні споруди у 14 областях. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

Так, за даними моніторингу Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, станом на 23 липня російські окупанти вщент зруйнували або пошкодили мінімум 183 релігійні споруди.

Зокрема, зруйновано церкви, мечеті, синагоги, освітні та адміністративні будівлі релігійних спільнот України. Зі 183 пошкоджених релігійних споруд – 5 мусульманських, 5 юдейських, решта 173 – християнські.

73% зруйнованих або пошкоджених армією рф християнських церков в Україні належали до УПЦ московського патріархату.

Найбільше зруйнованих храмів зафіксовано у Донецькій (45) та Луганській (40) областях. Після них ‒ у Київській (34) та Харківській (25) областях.

Повний перелік споруд релігійних спільнот України, що зазнали руйнувань внаслідок повномасштабного вторгнення росії можна переглянути за цим посиланням.

Українців закликають повідомляти про ушкодження культових споруд та інші наслідки вторгнення рф до України для релігійних спільнот на електронну скриньку [email protected]. Контактний номер: 097-705-38-57.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *