ОСТАННІ НОВИНИ

У лікарні помер польський волонтер, в авто якого влучила російська ракета

Андрій Котенський

|

У лікарні від отриманих поранень помер один із двох польських волонтерів, що доставляли гуманітарну допомогу українцям на передовій. Про смерть волонтера Марека (ведмедика), повідомила польська ініціатива допомоги Nehemiasz.

Відомо, що Марек їздив з гуманітарною допомогою до України з осені 2022 року. Він дуже відповідально ставився до цих подорожей і брав безпосередню участь у їх плануванні при контактуванні з українською стороною. Встиг доставити допомогу українцям в Ірпені, Фастові, Запоріжжі та Донецькому напрямку.

«У четвер 16 березня варварський обстріл росіян дістався його і колеги та ще чотирьох мирних жителів під час доставки гуманітарної допомоги на маршруті Костянтинівка – Часів Яр. Попри миттєву евакуацію та блискавичний професіоналізм українських медиків, які  кілька годин боролися за с життя Марека в операційній, він помер вранці 27 березня, у одній із клінік Києва», – йдеться у повідомленні.

За даними Європейської правди, в мікроавтобус польських волонтерів влетіла російська ракета.

«Мікроавтобус з волонтерами був розстріляний у четвер пізно ввечері. Шестеро людей були поранені, серед них двоє волонтерів-поляків. Вони обидвоє із Познані», – йшлося у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно на війні в Україні загинув поляк, який був командиром взводу Інтернаціонального легіону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *