ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсіонер зі Львова поширював російську пропаганду і фейки про «українців-нацистів»

Наталя Дуляба

|

У Львові затримали 71-річного пенсіонера за поширення у соцмережах російської пропаганди та фейків про «українців-нацистів». Про це Львівському порталу повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

Встановлено, що російським пропагандистом виявився пенсіонер зі Львова. Він є уродженцем РФ та колишнім радянським військовим.

71-річний агітатор у соцмережах публікував дописи на підтримку Владіміра Путіна, окупаційної армії та Росії загалом.

«Щодо України чоловік дотримувався протилежних поглядів, виставляючи українців злочинцями та вандалами, нацистами, фашистами тощо.  З-поміж злочинів, які агітатор приписував українцям, половина була вигаданою, а іншу половину вчиняла саме російська армія», – кажуть в СБУ.

Крім того, оспівувач «руского міра» також публікував дописи, які принижують честь та гідність інших націй, провокують національну та етнічну ворожнечу.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили ноутбук та мобільний телефон, які він використовував для поширення проросійської пропаганди.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за двома статтями ККУ:

  • ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.
  • ч. 1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Зловмиснику вже оголосили підозру. За скоєне йому загрожує від 5 до 8 років тюрми із конфіскацією майна або без такої. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *