ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 80 населених пунктів залишились без світла через негоду

Ольга Денисяка

|

Зранку 28 березня внаслідок негоди на Львівщині були знеструмлені 80 населених пунктів. Про це Львівському порталу повідомили в «Львівобленерго».

Станом на 10:00 год. через нічні пориви вітру та ожеледь у Львівській області знеструмлено 80 населених пунктів повністю та 82  — частково у різних районах області:  

  • Центральна розпридільна електромережа (далі – РЕМ) (Пустомитівська, Миколаївська, Жидачівська, Перемишлянська частина);
  • Західному РЕМ (Жовківська, Городоцька част.);
  • Східному РЕМ (Золочівська, Бродівська, Буська част.);
  • Північному РЕМ (Червоноградсько-Сокальська, Кам’янка-Бузька част.);
  • Південному РЕМ (Стрийська, Сколівська, Дрогобицька, Бориславська част.);
  • Карпатському РЕМ (Самбірська, Старосамбірська, Турківська част.);
  • ЛМЕМ (Жовківська част.).

Відновлюють електропостачання 60 бригад «Львівобленерго» у складі 258 працівників, задіяли 90 одиниць техніки.  

Енергетики попереджають: не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів, адже в іншому випадку можна отримати смертельний удар електрострумом. Відходити з небезпечної зони потрібно «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками. Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади «Львівобленерго».

Якщо Ви побачили пошкоджені електромережі — повідомте про ситуацію за номером 0-800-30-15-68 (цілодобово, безкоштовно) або на інші номери кол-центру: 067-333-15-68, 050-460-15-68,  093-170-15-68, (032) 290-75-68. 

У випадку, коли через негоду впали дерева або гілки, травмувались люди, слід повідомляти екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.

Водночас в Міненерго повідомили, що через штормовий вітер та сніг з дощем у Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Львівській, Чернівецькій, Одеській областях та на Закарпатті є пошкодження електромереж і як наслідок аварійні відключення споживачів. Ремонтні бригади працюють над усуненням пошкоджень та відновленням електропостачання.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, генерація має необхідні обсяги потужності для повного забезпечення потреб споживачів електроенергії по всій країні. 

«На Житомирщині можливі обмеження електропостачання через ремонти мережевої інфраструктури. Тривають відновлювальні роботи у прифронтових районах Донецької, Херсонської та Харківської областей, які постраждали під час російських обстрілів останніми днями», – долав міністр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *